Соопштенија

Со голема жалост ја примивме денешната вест за смртта на нашиот колега, претседателот на Надзорниот одбор на Советот за етика во медиумите на Македонија и сопственик на националното радио Канал 77, Горан Гаврилов.  

Гаврилов ќе остане запаметен како неуморен, посветен и амбициозен борец за остварување на својата визија за подобрување на состојбите во медиумската сфера, учествувајќи во многубројни процеси и иницијативи во оваа област.   

Сочувство до семејството, пријателитесоработниците и до редакцијата на Канал 77.  Слава му!  

Совет за етика во медиумите на Македонија