Соопштенија

Советот за етика во медиумите, Министерството за внатрешни работи и Мисијата на ОБСЕ во Скопје, утре - 05.02.2020, со почеток во 11 часот, во хотел „Арка“ организираат прес конференција за адресирање на говорот на омраза во медиумите за време на предизборниот период.

На прес конференцијата ќе се обратат Наќе Чулев, Министер за внатрешни работи, Катерина Синадиновска, претседателка на Советот за етика во медиумите (СЕММ) и амбасадорот Клеменс Која, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје.

Извршната директорка на СЕММ, Марина Тунева, ќе ја презентира Повелбата за етичко известување за изборите и ќе го модерира настанот.

Совет за етика во медиумите на Македонија