Вести

Амбасадорот на САД Џес Бејли и Шефот на Делегацијата на ЕУ Аиво Орав на 3 февруари го посетија Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ).

Со работењето и плановите на СЕММ во претстојниот период го запознаа директорката Марина Тунева, претседателот на Комисијата за жалби Мирче Адамчевски и вршителот на должноста претседател на Управниот одбор Драган Антоновски.

СЕММ продолжува со активностите за афирмирање и дискусија за концептот на медиумска саморегулација, како и за соработка со медиумите за професионално известување, особено во предизборниот период.

uk us

uk us2