• Соопштение на СЕММ 21-11-2017

  Соопштение на СЕММ 21-11-2017

  Во пресрет на најавените измени на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, цврсто останува на ставот дека е потребно да се елиминира какво било влијание на државата врз процесот на саморегулација во медиумите. Повеќе
 • Претставници на СЕММ на дебата со граѓаните во општина Велес

  Претставници на СЕММ на дебата со граѓаните во општина Велес

  „Медиумите, изборите и улогата на саморегулација“ е тема на дебатата што Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) ја организираше на 15 ноември, во Општина Велес. Повеќе
 • Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

  Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

  Советот за етика во медиумите на денешната прес-конференција ги соопшти наградите од конкурсот за најдобри новинарски стории. Повеќе
 • Советот за етика во медиумите осудува физички пресметки помеѓу новинари

  Советот за етика во медиумите осудува физички пресметки помеѓу новинари

  Советот за етика во медиумите на Македонија најостро ги осудува сите облици на физички пресметки во коишто се инволвирани новинари и апелира на воздржаност и смирени реакции на какви било провокации од кој и да е центар на моќ, групации или поединци. Повеќе
 • Бесплатни информации од МИА за порталите што ќе ги почитуваат стандардите за етичко известување

  Бесплатни информации од МИА за порталите што ќе ги почитуваат стандардите за етичко известување

  Македонската информативна агенција донесе одлука во наредните три месеци, до завршување на локалните избори, интернет порталите да добијат можност бесплатно да ги пренесуваат информациите на МИА. Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Совет за етика во медиумите на Македонија

СЕММ

Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ. Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ.

Повеќе
Конкурс

Конкурс за најдобри новинарски стории

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објавува конкурс за најдобри новинарски стории од сферата на општествено-социјалниот живот, со фокус на унапредувањето на човековите права и промовирањето на правата на социјално ранливите и маргинализирани групи граѓани. Јавниот повик е отворен за сите професионални новинари и редакции, кои објавиле свои стории во медиумите во Македонија во периодот од 1 мај 2016 година до 31 мај 2017 година.
Повеќе
Правилник за работа на комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите на Македонија

Членови на комисија

 • Мирче Адамчевски +

  Претседател на комисијата
  adamcevski@semm.mk
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Фото галерија