• Реакција на СЕММ по повод инцидентот со новинар на ТВ 21 на прес-конференција на МНР

  Реакција на СЕММ по повод инцидентот со новинар на ТВ 21 на прес-конференција на МНР

  Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува однесувањето на претставникот на МНР кој на вчерашната прес - конференција на посредникот Метју Нимиц се обидел да го спречи новинарот на ТВ21, Фуркан Салиу, да постави прашање, како и заканите што следувале подоцна за одземање на неговата акредитација. Повеќе
 • Се зголемува бројот на претставките до Советот за етика за непрофесионално известување

  Се зголемува бројот на претставките до Советот за етика за непрофесионално известување

  „Јавноста постојано реагира на случаите на непрофесионално известување. И тоа е добро. Тоа значи дека граѓаните се’ повеќе ги препознаваат матриците на пропагандно и мисионерско известување Повеќе
 • Претставници на СЕММ на дебата со граѓаните во општина Велес

  Претставници на СЕММ на дебата со граѓаните во општина Велес

  „Медиумите, изборите и улогата на саморегулација“ е тема на дебатата што Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) ја организираше на 15 ноември, во Општина Велес. Повеќе
 • Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

  Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

  Советот за етика во медиумите на денешната прес-конференција ги соопшти наградите од конкурсот за најдобри новинарски стории. Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Совет за етика во медиумите на Македонија

СЕММ

Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ. Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ.

Повеќе
Конкурс

Конкурс за најдобри новинарски стории

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објавува конкурс за најдобри новинарски стории од сферата на општествено-социјалниот живот, со фокус на унапредувањето на човековите права и промовирањето на правата на социјално ранливите и маргинализирани групи граѓани. Јавниот повик е отворен за сите професионални новинари и редакции, кои објавиле свои стории во медиумите во Македонија во периодот од 1 мај 2016 година до 31 мај 2017 година.
Повеќе
Правилник за работа на Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите на Македонија

Членови на комисијата

 • Мирче Адамчевски +

  Претседател на комисијата
  adamcevski@semm.mk
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Фото галерија