• Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

  Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

  Советот за етика во медиумите на денешната прес-конференција ги соопшти наградите од конкурсот за најдобри новинарски стории. Повеќе
 • НАЈАВА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

  НАЈАВА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

  Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), денеска, петок, 29 септември, со почеток во 10:30 часот, во ЕУ инфо центарот, ќе одржи прес-конференција. Повеќе
 • Советот за етика во медиумите осудува физички пресметки помеѓу новинари

  Советот за етика во медиумите осудува физички пресметки помеѓу новинари

  Советот за етика во медиумите на Македонија најостро ги осудува сите облици на физички пресметки во коишто се инволвирани новинари и апелира на воздржаност и смирени реакции на какви било провокации од кој и да е центар на моќ, групации или поединци. Повеќе
 • Бесплатни информации од МИА за порталите што ќе ги почитуваат стандардите за етичко известување

  Бесплатни информации од МИА за порталите што ќе ги почитуваат стандардите за етичко известување

  Македонската информативна агенција донесе одлука во наредните три месеци, до завршување на локалните избори, интернет порталите да добијат можност бесплатно да ги пренесуваат информациите на МИА. Повеќе
 • Повелба за етичко известување за изборите

  Повелба за етичко известување за изборите

  Ние, новинарите, уредниците и раководството на медиумите, почитувајќи го правото на јавноста да биде објективно, вистинито и навремено информирана и имајќи целосна одговорност и свесност за улогата на медиумите околу претстојните парламентарни избори во државата. Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Совет за етика во медиумите на Македонија

СЕММ

Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ. Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ.

Повеќе
Конкурс

Конкурс за најдобри новинарски стории

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објавува конкурс за најдобри новинарски стории од сферата на општествено-социјалниот живот, со фокус на унапредувањето на човековите права и промовирањето на правата на социјално ранливите и маргинализирани групи граѓани. Јавниот повик е отворен за сите професионални новинари и редакции, кои објавиле свои стории во медиумите во Македонија во периодот од 1 мај 2016 година до 31 мај 2017 година.
Повеќе
Правилник за работа на комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите на Македонија

Членови на комисија

 • Мирче Адамчевски +

  Претседател на комисијата
  adamcevski@semm.mk
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Фото галерија