• Се зголемува бројот на претставките до Советот за етика за непрофесионално известување

  Се зголемува бројот на претставките до Советот за етика за непрофесионално известување

  „Јавноста постојано реагира на случаите на непрофесионално известување. И тоа е добро. Тоа значи дека граѓаните се’ повеќе ги препознаваат матриците на пропагандно и мисионерско известување Повеќе
 • Соопштение до медиумите - 29.11.2017

  Соопштение до медиумите - 29.11.2017

  Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) реагира на вчерашното измислено интервју со поранешниот претседател на Република Македонија Бранко Црвенковски во онлајн медиумот Република (republika.mk), оценувајќи го како обид за дезинформирање и манипулирање со јавноста. Повеќе
 • Соопштение на СЕММ 21-11-2017

  Соопштение на СЕММ 21-11-2017

  Во пресрет на најавените измени на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, цврсто останува на ставот дека е потребно да се елиминира какво било влијание на државата врз процесот на саморегулација во медиумите. Повеќе
 • Претставници на СЕММ на дебата со граѓаните во општина Велес

  Претставници на СЕММ на дебата со граѓаните во општина Велес

  „Медиумите, изборите и улогата на саморегулација“ е тема на дебатата што Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) ја организираше на 15 ноември, во Општина Велес. Повеќе
 • Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

  Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

  Советот за етика во медиумите на денешната прес-конференција ги соопшти наградите од конкурсот за најдобри новинарски стории. Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Совет за етика во медиумите на Македонија

СЕММ

Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ. Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ.

Повеќе
Конкурс

Конкурс за најдобри новинарски стории

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објавува конкурс за најдобри новинарски стории од сферата на општествено-социјалниот живот, со фокус на унапредувањето на човековите права и промовирањето на правата на социјално ранливите и маргинализирани групи граѓани. Јавниот повик е отворен за сите професионални новинари и редакции, кои објавиле свои стории во медиумите во Македонија во периодот од 1 мај 2016 година до 31 мај 2017 година.
Повеќе
Правилник за работа на комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите на Македонија

Членови на комисија

 • Мирче Адамчевски +

  Претседател на комисијата
  adamcevski@semm.mk
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Фото галерија